Het energieke kind

Klimmen in de bomen, een verzameling moois van de straat in je zakken, springen in een net te diepe regenplas en oneindig veel fantasiekunstwerken bouwen op het strand.
Kinderen hebben me altijd verbaasd. De diversiteit in eigen spel, de ieders voorkeuren, zoveel verschillende kwaliteiten in even zoveel verschillende kinderen en bovenal de hoeveelheid energie die per kind zo anders is.

Lees hier verder…

Kinderen met veel energie doen. Handelen direct zonder eerst na te denken. Door de buitenwereld en dus maatschappelijk wenselijke normen wordt er vaak gezegd: doe eens rustig of let op. Kinderen voelen direct dat ze niet gewenst handelen. Met onzekerheid en falen tot gevolg.

Om deze jongens en meiden met veel energie te laten zijn wie ze zijn, zichzelf ontdekken met hun kwaliteiten, leren luisteren naar elkaars grenzen, leren samen werken organiseer ik voor hen workshops.
In groepsverband ontdekken, beleven, samen werken, oplossingen bedenken en plezier hebben. Met onderliggende sociaal-emotionele levenslessen om te groeien tot wie ze mogen zijn.

Het energieke kind

Wat houdt dit in?

  • 4 workshops rondom een thema: met elkaar doen, ervaren, leren en beleven.
  • 1 lezing voor ouders van deze energieke kinderen om verdieping en inzicht mee te geven hoe deze energie te verweven in de opvoeding.

Het is ook mogelijk om eenmalig aan een workshop deel te nemen.

  Is er naast dit pakket meer behoefte aan individuele begeleiding dan kan een individueel traject opgestart worden.

Lees meer