Samenwerking

Liefsteling verzorgt boeiende workshops en lezingen over specifieke onderwerpen binnen het opgroeien.

Onderwerpen zijn bijvoorbeeld:

  • Kinderen en emoties; hoe ga je om met drift, woede, falen en onzekerheid.
  • Jouw volle hoofd! De prikkelverwerking in kaart gebracht. Hoe kun jij als ouder jouw kind ondersteunen.
  • Het temperamentvolle gedrag van jouw kind lezen en omarmen; maak opvoeding weer speels en verbonden.
  • De groepsdynamiek in kaart; het klassenklimaat in jouw groep stimuleren met verdieping, samenwerkingsopdrachten en individuele vragen. In de klas een ontspannen sfeer om veilig tot leren te komen.
Bekijk de samenwerkingen

Montessori school Roermond

Gedurende het schooljaar 2021-2022 en het schooljaar 2022-2023 heeft Liefsteling voor middenbouw en bovenbouw wekelijkse Kinderyoga lessen mogen verzorgen.

Kinderyoga kan een grotere impact hebben dan zomaar bewegen of tot rust komen. Het bewegen zorgt voor plezier omdat er geen goed of fout is. Samenwerking zorgt voor verbinding of juist voor het kwetsbaar op kunnen stellen als er iets in jouw interne wereld gaande is. Het klassenklimaat, de onderlinge relaties met de kinderen krijgt een positieve stimulans wat ook de rest van de dagen meegenomen wordt.

Met veel plezier heb ik jongens en meiden zien bewegen en kennis laten maken met yoga, het oordeel er af, het plezier, het resultaat en het wederzijdse respect meegenomen.

KDV/BSO De groene Zwaluw, Boukoul

Wat is er leuker dan tijdens jouw dag op het kdv of bso een moment op de wobbel staan en samen bewegen, plezier maken en nieuwe dingen proberen. Kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar hebben deze ervaring mogen beleven tijdens dit wobbelavontuur.
Zoveel kinderen samen bewegen, samen de kalmte opzoeken, samen meegaan in het verhaal en na die tijd in alle rust met elkaar delen hoe ze het hebben ervaren. Het was een magische ervaring die vaker aangeboden gaat worden aan de kinderen.

Aangeboden in febr 2023, aug 2023…

Sportservice Roermond

In de zomer van 2022 heeft Liefsteling voor de Roermondse Sportzomer verschillende workshops mogen geven. Een Wobbelyoga les 2-4 jaar, een Wobbelyoga 4-8 jaar en een Kinderyogales 4-12 jaar is aangeboden aan de kinderen van Roermond eo.
Zoveel kinderen en ouders bekend maken met de effecten van yoga, het bewust inzetten van yoga voor elk kind om zelfbewustzijn te stimuleren. Zeker in deze prestatiegerichte maatschappij erg van belang om te luisteren naar wat jouw lichaam je te vertellen heeft.

Onderwijsstimulans – menukaart Beweeg met mij – Sportservice Roermond

Het bewegingsonderwijs op de reguliere basisscholen laat in de ouderbouw vaak kansen liggen. Leerkrachten dienen zelf de gymlessen te verzorgen waarbij zij aangeven hier minder bekwaam in te zijn.
Vanuit Liefsteling is in het schooljaar 2023-2024 een project opgezet in samenwerking met gemeente Roermond om de leerkrachten onderbouw een stevige basis te bieden bij het organiseren van hun bewegingslessen.
Denk daarbij aan de soort bewegingscategorieen, het inzetten van materiaal, aansluiten bij de algehele ontwikkeling van het kind om oefeningen en materiaal daarop aan te sluiten. Ook wordt stil gestaan bij het aansluiten bij het kind, de didactische uitdagingen bij verschillend gedrag maar ook wanneer op te merken als ontwikkeling en overstijgende hulp gewenst is.
Zo wordt het kind gezien in deze belangrijke fase van de neurologische rijping tot het voorbereidend cognitief schrijfonderwijs van de middenbouw.

Dit project zal bij succes uitgerold worden bij meer scholen in de gemeente Roermond.

Wel*Kom – Speel met mij

Voor de anderstalige moeders die door WELKOM Roermond worden ondersteund met samenzijn-momenten heeft Liefsteling in 2021 en in 2022 een speelse inloopochtend mogen organiseren waarbij ouders informatie hebben gekregen over de ontwikkeling van hun baby en peuter. Hoe kunnen zij met weinig middelen hun babytje of peuter stimuleren met spel en wat sluit aan in hun ontwikkelingsfase. Het zijn speelse ochtenden geweest met leuke vragen en een goede interactie tussen de moeders. Win-win-win!

Ik ben mijn Liefsteling

De meiden van nu, vanaf een jaar of 8-10 jaar, komen in een nieuwe belevingswereld. Meidenvenijn, groepsdruk, erbij willen horen, heftige emoties en verdriet, pesten en onzekerheid zijn thema’s die rond het 9e levensjaar een grote rol gaan spelen.

Waar de wereld eerst vooral om het kind draait, gaan deze tieners de afhankelijk naar de wereld buiten hen ontdekken. Met al deze gevoelens en onzekerheden. Het is deze transitie naar de nieuwe werkelijkheid die maakt dat je kind zich anders voelt of gedraagt.

Hoe ondersteun je je kind?
Wat te doen bij deze onzekerheden?

Een inkijkje in de wereld van het 9-jarige brein.

School De Driepas in Echt- talentochtend

In het schooljaar 2023-2024 is Liefsteling benadert om yogalessen te verzorgen. Zowel in de reguliere klassen van de onderbouw als ook in de taalklassen waarin extra zorg en aandacht zit in dit stukje ondersteuning.
Mijn ervaring binnen de vroegbehandeling van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis, het gebruik van gebaren en inzetten van picto’s komt hier goed van pas.

De wilde waaghals in het gezin

Je hoort het om je heen, moeders zeggen dat hun zoon zo anders is dan hun dochter. De energieke jongen is speels, actief, enthousiast, snel, competitief, leergierig, ongeduldig, impulsief, enthousiast. Maar ook de pittige meisjes kunnen omschreven worden met bovenstaande karaktereigenschappen.

Beide kinderen, jongens en meisjes, mogen gezien worden om hun eigenheid te behouden binnen het wenselijke verlangen van gezin of school.

Een mooie lezing over hoe we omgaan met deze druktemakers.
Is dat wel zo wenselijk?
Hoe dan wel?

Een workshop/ training/ lezing voor uw bedrijf of organisatie verzorgen?