Over mijzelf

Hallo lieve jij!
Mijn naam is Myrthe Zuidinga.
Ik ben kindercoach en begeleid ouders en kinderen in de zorgvragen die er tijdens het opgroeien kunnen zijn. Het bepalende gedrag dat een stempel drukt op de gezinsdynamiek. De woede uitbarstingen waar maar geen grip op te krijgen is, het lijkt alsof je je kind maar niet begrijpt en hulp van jou als ouder wil hij/zij niet aannemen. Of dat meisje dat in de bloei van haar leven in haar schulp kruipt, vooral zo streng is naar zichzelf toe.
De groei van het kind, het vertrouwen in het ouderschap en zelfvertrouwen van ouder en kind staat centraal. Ik ben trotse eigenaresse van Coachpraktijk Liefsteling. Zoals je leest, ik kan dit niet alleen. Ouders hebben een actieve rol in de begeleiding van zorgvragen als het gaat over het gedrag van jouw kind.

Met liefde ondersteun ik jullie bij de vragen die op jullie pad komen tijdens de opvoeding.
Opdat groei en vertrouwen de liefde doet bloeien.

Liefs,

Myrthe

Kinderen en ik zijn met elkaar verbonden.
Vanaf kleins af aan ben ik met en voor kinderen in de weer geweest. Kinderen geven mij de energie waardoor ik ga stralen en even zo straal ik die speelsheid en vertrouwen uit waardoor kinderen het prettig vinden bij mij.

In mijn rugzak draag ik kennis mee van opleidingen als gymdocent, fysiotherapeut, master kinderfysiotherapeut, Nederlands met gebaren, reflexintegratie therapie, opleidingen voor baby en kind en hun zintuiglijke informatieverwerking (anders gezegd: het kijken naar het kind vanuit hun kindspecifieke karakter en hun gedrag). Daarbij nu aangevuld de opleiding tot Kindercoach en een verdieping in pre-peri-postnatale geboorteimprints.

Die rugzak kleurt mijn kijk naar elk kind. De laatste jaren ben ik mij ervan bewust dat door eigen ervaringen, verdieping van mijn eigen bewustzijn mijn kijk naar het kind verandert. Lichaamsgerichte benadering lijkt voor mij een natuurlijke ingang te zijn om in contact te komen met het kind en vanuit spel en beweging emoties en ervaringen die in het lichaam zitten, te kunnen vertalen naar behoefte van het kind.
Doordat ik graag een actieve rol van ouders wens in de begeleiding van kinderen, richt ik me meer en meer op de systemische kijk van een gezin of dat wat een kind laat zien. Daarnaast neem ik graag de tijd om ook te kijken naar de onbewuste patronen die ook ouders met zich mee dragen en die van invloed kunnen zijn op de kijk naar het gedrag van ouder en kind.

Alle prikkels die een kind tot zich neemt of krijgt, heeft weerslag op het gedrag van het kind wat het laat zien. Dit gedrag kan zichtbaar zijn binnen de fases van het opgroeien, op school, tijdens het sporten, in openbare situaties en in sociale relaties met elk ander.

Deze expertise binnen mijn vak als kinderfysiotherapeute voor gedragsgerelateerde vragen heeft het verlangen aangewakkerd hier nog meer in te betekenen voor ouders en kind.
Vandaag de dag moet het kind omgaan met zoveel meer prikkels!

Jouw kind bewust maken van het omgaan met prikkels op een juiste manier in deze huidige tijd lijkt een rode draag te zijn door het hele aanbod van Liefsteling.

De diensten die ik aanbied, zullen altijd een mix van bewegen, creativiteit en speelsheid bevatten.
De lach of traan mag er zijn. Het moment in de schijnwerpers staan mag afgewisseld worden met een persoonlijke uitdaging.
Altijd in de vertrouwde veilige omgeving die ik creƫer waarbij verbinding met elkaar essentieel is.
Zo komt meer en meer die lichaamsgerichte coachende rol naar kinderen tot stand.

Jouw kind is nog zoveel meer verbonden met het lichaam, met de emoties en de gevoelens. Mijn wens is om jouw kind in contact te houden met het lijf. Nu en in de groei naar volwassenheid.

Thuis ben ik mama van mijn zoon Jip.
Samen met mijn zoon run ik ons huishouden.
Hij is mijn prachtige spiegel in dat wat ik als persoon mag leren, bij stilstaan, mag omarmen of stelliger in mag zijn. De grootste levensles die hij mij laat zien, is dat ik rust mag uitstralen, mag voelen of nastreven. Want realistisch, ook ik ben een mama waarbij ik hoop dat hij mijn aanwezigheid herinnert maar waarbij het af en toe ook kan botsen of zwijgen.

Jip laat mij de uitdagingen van het ouderschap ervaren met zijn bijzondere persoon die hij is: levendig, avontuurlijk, intens en duidelijk. Temperamentvol, soms vol uitdagingen, een andere keer vol in focus en verdieping dat hij mij leert.

Samen beleven wij mooie avonturen met onze camper. Af en toe ontsnappen uit de dagelijkse realiteit en alleen elkaar hebben, is het fijnste dat ik mag ervaren!

De verbondenheid met kindergeluk kent geen grens.
In combinatie met een grote dosis avonturen sparen, belevenissen maken en verwonderen ben ik al vaak betrokken geweest bij vrijwilligersprojecten.

Zo ben ik in 2007 naar Zuid-Afrika geweest om voor langere tijd in een kinderziekenhuis de basale zorg, ontspanning en plezier te bieden aan de kinderen.

In 2014 heb ik maandenlang in India gewoond om in een weeshuis zorg te dragen voor de geestelijk- en verstandelijk beperkte kinderen te zorgen.

De kinderen een lach brengen, het gevoel geven dat ze ertoe doen, is zo’n diepgeworteld verlangen van mij dat JIJ bij Liefsteling hier aan bijdraagt. Elk jaar zal ik een deel van de omzet schenken aan een jaarlijks wisselend goed doel.

Lees meer hier over bij Tarieven.