Over mijzelf

Hallo lieve jij!
Mijn naam is Myrthe Zuidinga.
Ik ben kindercoach en begeleid ouders en kinderen in de zorgvragen die er tijdens het opgroeien kunnen zijn. Het bepalende gedrag dat een stempel drukt op de gezinsdynamiek. De woede uitbarstingen waar maar geen grip op te krijgen is, het lijkt alsof je je kind maar niet begrijpt en hulp van jou als ouder wil hij/zij niet aannemen. Of dat meisje dat in de bloei van haar leven in haar schulp kruipt, vooral zo streng is naar zichzelf toe.
De groei van het kind, het vertrouwen in het ouderschap en zelfvertrouwen van ouder en kind staat centraal. Ik ben trotse eigenaresse van Coachpraktijk Liefsteling. Zoals je leest, ik kan dit niet alleen. Ouders hebben een actieve rol in de begeleiding van zorgvragen als het gaat over het gedrag van jouw kind.

Met liefde ondersteun ik jullie bij de vragen die op jullie pad komen tijdens de opvoeding.
Opdat groei en vertrouwen de liefde doet bloeien.

Liefs,

Myrthe

Kinderen en ik zijn met elkaar verbonden.
Vanaf kleins af aan ben ik met en voor kinderen in de weer geweest. Kinderen geven mij de energie waardoor ik ga stralen en even zo straal ik die rust en dat vertrouwen uit waardoor kinderen de ruimte voelen om middels spel uitgedaagd durven te worden om zichzelf in volle glorie te kunnen laten zien!

Het werken met kinderen is als een rode draad in mijn leven, wat ik heb gedaan om hier en nu er te kunnen zijn voor jouw kind lees je bij ‘opleidingen’.

In mijn rugzak draag ik kennis mee van opleidingen als gymdocent, fysiotherapeut, master kinderfysiotherapeut, Nederlands met gebaren, reflexintegratie therapie, opleidingen voor baby en kind en hun zintuiglijke informatieverwerking (anders gezegd: het kijken naar het kind vanuit hun kindspecifieke karakter en hun gedrag). Daarbij nu aangevuld met een opleiding tot Kindercoach en een verdieping in pre-peri-postnatale geboortepatronen.
In mijn holistische kijk naar het kind neem ik waar wat ik zie, in beweging, in gedrag of in herhaalde gedachtepatronen. Om de onderstroom helder te krijgen van dat wat een oorzakelijke last kan zijn van het getoonde gedrag, mag ik mij sinds 2023 ook opsteller noemen voor kind en ouder. Familie opstellingen met kind en jongere in de hoofdrol is waarin ik mij geschoold heb opdat deze systemische verhoudingen soms een andere oorzaak hebben dan de projectie van jou als ouder of dat wat jouw kind jou spiegelt. Het onderbewuste naar de oppervlakte brengen. Dat is wat ik doe met deze kunde en samenvoegingen van mijn interesses en werkwijzes.

Die rugzak kleurt mijn kijk naar elk kind. De laatste jaren ben ik mij ervan bewust dat door eigen ervaringen, verdieping van mijn eigen bewustzijn mijn kijk naar het kind verandert. Lichaamsgerichte benadering lijkt voor mij een natuurlijke ingang te zijn om in contact te komen met het kind en vanuit spel en beweging emoties en ervaringen die in het lichaam zitten, te kunnen vertalen naar behoefte van het kind.
Doordat ik graag een actieve rol van ouders wens in de begeleiding van kinderen, richt ik me meer en meer op de systemische kijk van een gezin of dat wat een kind laat zien. Daarnaast neem ik graag de tijd om ook te kijken naar de onbewuste patronen die ook ouders met zich mee dragen en die van invloed kunnen zijn op de kijk naar het gedrag van ouder en kind.

De kinderen die ik vaak mag verwelkomen voor individuele begeleiding lijken een gemeenschappelijke noemer te hebben, je kunt het lezen bij ‘prikkels en gedrag’.

Alle prikkels die een kind tot zich neemt of krijgt, heeft weerslag op het gedrag van het kind wat het laat zien. Dit gedrag kan zichtbaar zijn binnen de fases van het opgroeien, op school, tijdens het sporten, in openbare situaties en in sociale relaties met elk ander.

Deze expertise binnen mijn vak als kinderfysiotherapeute voor gedragsgerelateerde vragen heeft het verlangen aangewakkerd hier nog meer in te betekenen voor ouders en kind.
Vandaag de dag moet het kind omgaan met zoveel meer prikkels!

Jouw kind bewust maken van het omgaan met prikkels op een juiste manier in deze huidige tijd lijkt een rode draag te zijn door het hele aanbod van Liefsteling.
Dat maakt dat ik de afgelopen periode heb mogen zien dat steeds meer jonge kinderen van 3-8 jaar zich melden met ouders die graag handvatten willen voor hun kind en het sociaal emotioneel welbevinden. Steeds meer jonge kinderen met neurodiverse beelden zoals vermoedelijke hoogbegaafdheid, autisme, ADHD, beelddenkers en prikkelgevoelige kinderen heet in welkom voor individuele begeleiding.

Zowel de individuele begeleiding als ook de trainingen die ik aanbied, zullen altijd een mix van bewegen, creativiteit en speelsheid bevatten. Deze lichaamsgerichte benadering is een werkwijze dat mij van jongs af aan heeft getrokken. Voelen en ervaren. Proberen en leren. Laat bewegen een universele taal zijn dat we allemaal kunnen en waar plezier in wordt beleefd. Het geeft mij informatie nog zonder dat jouw kind woorden hoeft te vinden.
De lach of traan mag er zijn. Het moment in de schijnwerpers mag afgewisseld worden met een persoonlijke uitdaging.
Altijd in de vertrouwde veilige omgeving die ik creƫer waarbij verbinding met elkaar essentieel is.
Zo komt meer en meer die lichaamsgerichte coachende rol naar kinderen tot stand.

Jouw kind is nog zoveel meer verbonden met het lichaam, met de emoties en de gevoelens. Mijn wens is om jouw kind in contact te houden met het lijf. Daar ontstaat zelfbewustzijn om te leren voelen wat jouw kind nu nodig heeft. Welk gevoel er onder de boosheid schuilt. Of wat jouw kind meeneemt voor zwaarte wat niet van hem/ haar is. Het ontrafelen van gedrag middels beweging, opstelling, integratie van reflexen, regulering middels inzicht in de prikkelbehoefte, het is een weg van herkenning en erkenning. Voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en de gezinsdynamiek op dit moment en voor jouw kind tot ontwikkeling naar volwassenheid.

Thuis ben ik mama van mijn zoon Jip.
Samen met mijn zoon run ik ons huishouden.
Hij is mijn prachtige spiegel in dat wat ik als persoon mag leren, bij stilstaan, mag omarmen of stelliger in mag zijn. De grootste levensles die hij mij laat zien, is dat ik rust mag uitstralen, mag voelen of nastreven. Want realistisch, ook ik ben een mama waarbij ik hoop dat hij mijn aanwezigheid herinnert maar waarbij het af en toe ook kan botsen of zwijgen.

Jip laat mij de uitdagingen van het ouderschap ervaren met zijn bijzondere persoon die hij is: levendig, avontuurlijk, intens en duidelijk. Temperamentvol, soms vol uitdagingen, een andere keer vol in focus en verdieping dat hij mij leert.

Samen beleven wij mooie avonturen met onze camper. Af en toe ontsnappen uit de dagelijkse realiteit en alleen elkaar hebben, is het fijnste dat ik mag ervaren!

De verbondenheid met kindergeluk kent geen grens.
In combinatie met een grote dosis avonturen sparen, belevenissen maken en verwonderen ben ik al vaak betrokken geweest bij vrijwilligersprojecten.

Zo ben ik in 2007 naar Zuid-Afrika geweest om voor langere tijd in een kinderziekenhuis de basale zorg, ontspanning en plezier te bieden aan de kinderen.

In 2014 heb ik maandenlang in India gewoond om in een weeshuis zorg te dragen voor de geestelijk- en verstandelijk beperkte kinderen te zorgen.

De kinderen een lach brengen, het gevoel geven dat ze ertoe doen, is zo’n diepgeworteld verlangen van mij dat JIJ bij Liefsteling hier aan bijdraagt. Elk jaar zal ik een deel van de omzet schenken aan een jaarlijks wisselend goed doel.

Lees meer hier over bij Tarieven.